Столичната община организира премиера на филма „Зависим“

Лентата поставя началото на кампанията на Община за борба с наркотиците и защита на нашите деца

На 26-ти октомври от 17:30 ч. в Аулата на НАТФИЗ ще се състои премиерата на филма „Зависим“ – документална лента, която поставя на дневен ред един от най-големите проблеми на нашето общество: наркотичната зависимост и нейните последствия. Филмът е част от мащабната кампания на Столична община, под патронажа на кмета на София – Васил Терзиев, ръководена от зам.-кмета с ресор „Социална дейност“ Надежда Бачева, която има за цел да стартира диалог за превенцията и подкрепата на младите хора.
„Зависим“ е съвместна инициатива на Столична община и списание „L`Europeo“. Лентата разказва личните истории на хора, които са се борили с наркотичната зависимост, като подчертава колко бързо и неусетно може да се попадне в капана ѝ. Филмът показва колко е важно този разговор да започне – с децата, с техните родители, с учителите – всички, които имат роля в създаването на общество, което се бори с проблема, а не го замита под килима. 
Филмът е създаден с идеята да бъде мост между поколенията, да провокира диалог на равни начала, без осъждане и назидание.


 

25.10.2024