7 ключа за 7 посланици на каузата за отговорно и хуманно отношение към животните

7 популярни и обичани личности от различни сфери получиха специално изработени ключове на кампанията за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб“. Инициативата на Столична община обединява над 120 институции с мисия да стимулират осиновяването и грижата за бездомните животни, а партньори са Animal Rescue Sofia, ЧЕТИРИ ЛАПИ и ОП „Екоравновесие“. В рамките на кампанията до момента са осиновени 65 животинки.

Лекар, учител, писател, юрист, спортист, музикант и продуцент са първите носители на ключовете, предоставени им срещу ясния ангажимент, всеки от тях да направи добро за космат четириног приятел без дом. Осиновяване, дарение или разходка на животинче от приют – това решава временният собственик на ключа, който, след като е извършил мисията си, предава ключа на друг човек с голямо сърце за още добри дела.

Акцията ще е видима в социалните мрежи. С #ключътевтеб всеки ще има достъп до информация и ще може да проследи при кого са ключовете в настоящия момент и кой какво е свършил до момента.

Ето кои са първите носители на ключовете:

Доц. Светлин Цонев
Докторът, който лекува сърца, има огромно сърце. Затова свидетелства небезизвестният случай със спасения след пътнотранспортен инцидент Персиян, който живее втори живот благодарение на бързата и адекватна реакция на известния кардиолог и ангиолог.

Адв. Мариета Караджова
Тя е водещ наказателен адвокат и стана особено популярна със спечелването на делото срещу насилника на кучето Мечо, за което всички ѝ ръкопляскахме. Автор на законопроекта за увеличаване на наказанията за жестокост срещу животни, който вече е действаща част от Наказателния кодекс.

Джуди Халваджиян
Продуцентът на „Господари на ефира“ е в основата на битката за създаване на Зоополиция.

Георги Бърдаров
Георги Бърдаров е писател, географ, университетски преподавател, ръководител на катедра "Социално-икономическа география" в Геолого-географския факултет на Софийския университет, сценарист…и любител на животните.

Елена Манолова
Елена Манолова е начален учител в 122. ИОУ ''Николай Лилиев'' и най-активният представител на образователна институция в кампанията.

Аспарух Мачирски
Всеки, свързан със зимните спортове, знае това име. Аспарух Мачирски е експерт в планинския туризъм и снежните спортове и нескрит любител на всички четирикраки опашатковци. Неведнъж е жертвал живота и здравето си, за да помогне на животинка в беда.

Надежда Цанова
Надежда Цанова е класически музикант. Пианистката е и организатор на благотворителните концерти в подкрепа на бездомните животни „Слушай музика – спаси лапичка“

Видеа с посланията на седмината първи носители на ключовете вижте тук.

 

03.09.2024