Загадките на "Музейко": Истина или фантазия?

Новият сезон в програмата на най-големия Детски научен център стартира с повече предизвикателства и изненади за цялото семейство

Септември, 2024

С "Музейко" тази есен те каним на невероятно приключение, което ще те пренесе в свят на загадки, игри и открития. Новият сезон започва на 3 септември и е изпълнен със специални мисии, които ще ти помогнат да откриеш кое е истина и кое – просто фантазия.

Нарекохме го „Загадките на "Музейко": Факт или Фантазия“, защото вълшебството е скрито в това да намериш отговорите сам.  Ще играем, ще учим и ще разкриваме тайните на науката и историята.

Ще разбереш, че понякога дори най-невероятната фантазия може да се окаже факт, а истината – по-странна от измислицата. Готов ли си да бъдеш част от нашето есенно приключение?

Подготвили сме интересна програма, която ще развълнува и малки и големи изследователи, защото ще разкрие нови факти за света около нас и ще ни срещне с истории и загадки, които чакат да бъдат разгадани.

Истина ли е, че рибите успяват да плуват срещу течението? Има ли шарено мляко? Лъжа ли е, че камбаните са древните алармени системи? Вярваш ли, че дъждовните облаци могат да завалят само с малко вода и боя?

Ще експериментираме, ще изследваме, ще наблюдаваме и заедно да намерим отговорите.

Не всичко е такова, каквото изглежда – понякога фантазията е по-близо до науката, отколкото си мислиш!

Изпращаме лятната ваканция и последния ваканционен уикенд с много забавления. Септемврийското издание на „Професия под лупа“ ще бъде на 14 септември. Посвещаваме го на предстоящия празник на любимия ни град София. Специален гост ще бъде Виктор Топалов – създател на „Бохемска София“. Пътуването в интересните истории за София стартира точно в 12 часа с истории от близки и далечни времена, а децата ще трябва да разпознаят кои от тях са истински и кои са просто фантазии. В нашия експериментариум ще бъде разгадана и тайната на звъна на камбаните в градовете от миналото, ще изследваме какво представлява звукът и колко бърз може да бъде той.

Програмата продължава на 15 септември с атрактивни занимания за най-малките. Дори тези, които скоро са навършили две, и те ще бъдат развълнувани от вълшебствата на буквите. Ще ловим букви, ще си разказваме приказки и ще изследваме магичния свят на думите.

Специалната ни програма продължава и в празничния 22 септември с още много изненади. Ще бъдем част от новия фестивал „Аз съм София“ и дворът на "Музейко" ще бъде домакин на „Мисии за здраве“. За по-големите каки и батковци има и „Научен експрес“, който ще ни отведе в мистериите на науката с въпроси „Как се топят ледовете?“ и „Какво е електричество?“ А всички, които имат билет за вход в "Музейко", ще могат да се включат и в специалните дейности от програмата „Ден на най-малките – Игра в цветове“.

Планетариумът ще работи дори в понеделник 23 септември, за да можем да отидем на приключение из Слънчевата система и да изследваме тайните на съзвездията. Запазили сме ден и през септември за специални творческите предизвикателства за креативните сръчковци.

Ако все още не ходиш на училище – доведи баба и дядо в най-удобния за вас ден от вторник до петък, започваме точно в 10 часа. Работим и през уикенда, а през септември има повече специални дни, ще прекараме повече време заедно. И ако искаш още приключения – не пропускай Еко Кидс тур в София и Day Off school time в район "Младост" и Парк фест "Студентски".

Общински културен институт Научнообразователен детски център "Музейко" е първият и най-големият детски научен музей в Източна Европа. Създаден е по модела на най-добрите детски научни центрове в света. Със своите 2000 кв. м пространство и над 130 интерактивни игри "Музейко" предлага уникално преживяване както за деца, така и за любопитни възрастни.

Работното време на "Музейко" е от 10:00 до 18:00 ч., от вторник до неделя. През септември "Музейко" ще работи в празничните дни 22 и 23 септември. Разгледайте пълната програма за всеки ден от седмицата, като изберете предпочитаната дата за посещение през м. септември, в календара на "Музейко".

Можеш да поканиш "Музейко в твоето училище или детска градина"! Изберете програма и тема според възрастта на децата.

За допълнителна информация използвайте телефон 0877 12 78 36.